Actueel Beens in beeld

Dagelijks vinden er tal van in- en externe ontwikkelingen plaats rond Beens Groep. Om Beens in beeld te houden, brengen we u graag op de hoogte van de stappen die we zetten op de grens van land en water.

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren! Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Project dijkverzwaring Starnmeer in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Lees meer
DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

Op zaterdag 8 juni 2024 vindt de zeventiende Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek. In samenwerking met de gemeente Utrecht en Gebr. de Leeuw B.V. neemt ook Beens Groep deel. We verwelkomen u van 10.00 tot 15.00 uur aan de Oudegracht 167 en de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Daar vertellen en tonen we je alles over ons herstelwerk aan de eeuwenoude Utrechtse grachten.

Lees meer
Werkschip MS Karst draait volledig op groene waterstof

Werkschip MS Karst draait volledig op groene waterstof

Ons werkschip MS Karst loopt, of liever gezegd vaart, sinds vorig jaar op groene waterstof. In 2023 hebben we de dieselmotoren voor de aandrijving door elektromotoren vervangen. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar de voedingsbron van de accu’s van het schip en de bijbehorende kraan is wel uniek. Die accu’s worden namelijk gevoed vanaf ons Drijvende Waterstof Laadstation (DWL) en dat maakt de MS Karst 100% emissieloos in de hele werkcyclus.

Lees meer
Met de MS Karst maken we de wereld graag een stukje groener Met de MS Karst maken we de wereld graag een stukje groener

Met de MS Karst maken we de wereld graag een stukje groener

Sinds 2023 is onze MS Karst als 100% emissieloos werkschip operationeel. Daarmee zijn we koploper in de Nederlandse waterbouw. Gerben Busweiler, als Hoofd Materieel verantwoordelijk voor materieel, de werkplaats en de constructiehal van Beens Groep, bedacht zes jaar geleden al een plan om de MS Karst emissievrij te maken. Dit plan paste helemaal in zijn toekomstvisie om ‘voor te schakelen op groene energie’, met een business case per materieelstuk.

Lees meer
Werken met het ritme van de stad

Werken met het ritme van de stad

In het centrum van Amsterdam werkt Beens Groep samen met Count & Cooper al zo’n drie jaar aan kadereconstructies. Projectleider Gert Beens is nauw betrokken bij dit megaproject en vertelt graag over de logistieke uitdagingen die een flink beroep doen op zijn inventiviteit en die van collega-specialisten. Want hoe krijg je materieel en materiaal door de smalle grachten met talloze bruggen en voorkom je belasting van kwetsbare, drukbevolkte kades? En hoe beperk je de impact van de maandenlange werkzaamheden op het dagelijkse ritme van deze levendige en drukbezochte stad?

Lees meer
Werkschip MS Karst is koploper in emissievrije waterbouw

Werkschip MS Karst is koploper in emissievrije waterbouw

Sinds 2023 werken we met onze MS Karst aan de emissievrije aanleg van duurzame oeverconstructies. Daarmee zijn we koploper in de Nederlandse waterbouw en is dit werkschip het paradepaardje van onze duurzame toekomstvisie. Een ambitieuze visie die we gelukkig met steeds meer opdrachtgevers delen. Want in 2050 moet de uitstoot op Nederlandse bouwplaatsen conform Europese regelgeving tot 0 gereduceerd zijn.

Lees meer
Materieel maatwerk voor binnenstedelijke uitdagingen Materieel maatwerk voor binnenstedelijke uitdagingen

Materieel maatwerk voor binnenstedelijke uitdagingen

Voor de kadereconstructies in hartje Amsterdam bedacht en bouwde Beens Groep materieel op maat. Met een diepladerponton transporteren ze grote machines verdiept onder lage stadsbruggen door, een logistieke vereiste aangezien er uitsluitend vanaf het water gewerkt wordt. Een multifunctionele drukmachine maakt het mogelijk om zowel damwanden te drukken als te trillen, waarbij obstakels met een crusher meteen uit de weg geruimd worden.

Lees meer
Experts in binnenstedelijke kademuren

Experts in binnenstedelijke kademuren

Het vervangen van binnenstedelijke kademuren kent vele uitdagingen. Vaak gaat het om eeuwenoude kadeconstructies die tot het culturele erfgoed behoren, net als monumentale gebouwen eromheen. Wat kom je tegen als je de oude muren weghaalt? Denk bijvoorbeeld aan monumentale bomen op de kade resten van oude funderingen in de ondergrond. Hoe ontwerp je nieuwe muren die passen in het historische beeld en tegelijkertijd de huidige belasting op kunnen nemen? Hoe voer je het werk met zo min mogelijk hinder uit? Deze binnenstedelijke uitdagingen zijn de specialisten van Beens Groep op het lijf geschreven.

Lees meer
Samen bouwen aan kansen in Twente

Samen bouwen aan kansen in Twente

Afgelopen jaar hebben we met de combinatie Van Oord-Hakkers-Beens Groep (VOHB) het project Opwaardering Twentekanalen opgeleverd. Het project richtte zich op het verruimen van de Twentekanalen, om zo de havens van Almelo, Hengelo en Enschede beter bereikbaar te maken voor grotere schepen. Met de opbrengst van het verkochte hout willen we iets teruggeven aan de maatschappij. Daarom zijn er bij roeivereniging Amycus afgelopen vrijdag cheques uitgedeeld. In totaal is er € 25.000 gedoneerd aan 3 goede doelen: Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Natuurhus Almelo en Sociaal Twente.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie