Onze aanpak Advies, kennis en kunde

Van constructeurs tot schippers en van procescoördinatoren tot heiers. Ze vormen slechts een dwarsdoorsnede van alle specialisten die we in huis hebben. Voor elk project werken ze multidisciplinair samen. Of we nou hoofdaannemer zijn of partner in een bouwteam; door ons juiste team van specialisten samen te stellen, voegen we met advies, kennis en kunde waarde toe. Bijvoorbeeld door een slanke constructie te ontwerpen of stremmingen voor vaar- en wegverkeer te minimaliseren.

Constructieve waterbouw - Beens Groep Vervangen, onderhouden, nieuwbouwen - Beens Groep

Onze waterbouwwerken Van oeverconstructies tot grote integrale werken

Van onderbouwconstructies van bruggen tot aanmeervoorzieningen in grote zeehavens. Onze werkzaamheden beslaan het volledige spectrum van waterbouwconstructies. En of deze nou uitgevoerd zijn in staal, kunststof, hout of beton is ons om het even. Voor elk materiaalgebruik hebben we expertise in huis. Dat stelt ons in staat om de volgende waterinfra-werken te ontwerpen en te realiseren:

 • Oeverconstructies
 • Kadeconstructies
 • Aanleg havens
 • Onderbouwconstructies van bruggen en sluizen
 • Afmeervoorzieningen
 • Remmings- en geleidewerken
Onze infrawerken - Beens Groep Ontwerpen, organiseren, uitvoeren - Beens Groep

Expertise Onze onderscheidende kwaliteiten

Specialist in constructieve waterbouw, baggerwerk en binnenstedelijke kademuren word je niet van de één op de andere dag. De afgelopen 65 jaar hebben we ons dat vakmanschap eigen gemaakt en van generatie op generatie overgedragen. Als waterbouwers blijven we vooruitkijken om verdedigingswerken op te werpen tegen de stijgende zee- en rivierspiegel en om met baggerwerken de waterdoorstroom te borgen.

Dat vraagt om bekwaamheid, betrokkenheid en een drive om betekenisvol werk te doen. En om met mens en materieel het verschil te maken als het gaat om veilige, bereikbare en mooie werken in, op en aan het water. Daarbij kunnen we binnen onze organisatie terugvallen op een gevarieerde vloot aan eigen materieel en op een groot aantal interne diensten zoals:

 • Proces- en projectbeheersing
 • Survey
 • Monitoring en controle
 • Tekenaars en constructeurs
 • Constructiehal
 • Materieelbeheer
Kwaliteiten - Beens Groep Specialist in constructieve waterbouw - Beens Groep
‘Beens Groep heeft goed werk geleverd. Ook procesmatig is het in orde’ Kees Siegers, provincie Groningen en Rob Bos, Watershap Noorderzijlvest

Onze projecten Van stadsgrachten tot zeehavens

Nederland beschermen tegen water. Daarin zijn we gespecialiseerd. Ons werk speelt zich af rond havens, vaarwegen, dijken en waterbodems. Dat zorgt ervoor dat onze waterbouwkundige constructies en baggerwerkzaamheden onlosmakelijk verbonden zijn met hun omgeving. Ieder project is uniek en vraagt om maatwerk. Wij kunnen het volledige proces om tot een optimaal eindresultaat te komen ontwerpen, organiseren en realiseren.

Haven IJmuiden - Beens Groep

Haven IJmuiden

Waterbouwconstructies van hoge kwaliteit

Lees meer
Haven IJmuiden - Beens Groep
De Entree Amsterdam - Beens Groep

De Entree Amsterdam

Een geslaagde metamorfose van het stationsplein

Lees meer
Haven Boekelermeer Alkmaar - Beens Groep

Haven Boekelermeer Alkmaar

Gevraagd en geboden: maximale flexibiliteit in ontwerp en uitvoering

Lees meer
Haven Boekelermeer Alkmaar - Beens Groep
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie