Onze aanpak Advies, kennis en kunde

Elk opdracht begint bij ons met een grondige inventarisatie van de uitgangspunten. We denken al in een vroegtijdig stadium met u mee om de gunstigste oplossing te vinden. Soms is die verrassend eenvoudig. Een andere keer komt er veel bij kijken. Met onze surveyafdeling voeren we peilmetingen uit en we zijn gecertificeerd om te werken op bodemsaneringslocaties- en in NGE-verdachte omstandigheden. Maar welk baggerplan we ook maken, met advies, kennis en kunde wil Beens Dredging uw project efficiënt organiseren en realiseren.

Baggerwerk - Beens Groep Advies, kennis en kunde - Beens Groep

Onze sproei-methode Zelfontwikkeld en award-winnend

Naast baggeren om zand en slib te verwijderen, ontwikkelde Beens Dredging een innovatieve en award-winnende methode om zand te sproeien. Hiermee kunnen we voor kusten en kades zand aanbrengen. We leggen recreatiestranden aan, verstevigen waterbodems en versterken kuststroken en dijken. Daarmee beschermen we het Nederlandse achterland tegen waterspiegelstijgingen of zorgen we voor recreatiemogelijkheden.

Sproei-methode - Beens Groep Baggeren, zandwinnen, sproeien - Beens Groep

Onze zinkerspecialiteit Opsporen, verwijderen, aanbrengen

Leidingen in kanalen of vaarwegen mogen de scheepvaart niet belemmeren. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt vakmanschap om een zinkertrench te graven, de leidingen op de juiste diepte boven de trench te brengen en daarna af te zinken. Beens Dredging kent de uitdagingen die komen kijken bij zowel het opsporen, verwijderen als aanbrengen van zinkers als geen ander.

Zinkerspecialiteit - Beens Groep Aanbrengen, opsporen, verwijderen - Beens Groep

Kraagstuk-afzinking Hijsen, slepen, afzinken

Een oud-Hollands ambacht is het samenstellen van zink- en kraagstukken met wiepen (samengebonden bundels rijshout) ter bescherming van de waterbodem of oever. Als het zinkstuk op de oever samengesteld is plaatsen we het zink- of kraagstuk met een kraan of trekken het met een sleepboot naar de plek van afzinken. Vakkundig en snel.

Kraagstuk-afzinking - Beens Groep Hijsen, slepen, afzinken - Beens Groep

Expertise Onze onderscheidende kwaliteiten

Specialist in constructieve waterbouw, baggerwerk en binnenstedelijke kademuren word je niet van de één op de andere dag. De afgelopen 65 jaar hebben we ons dat vakmanschap eigen gemaakt en van generatie op generatie overgedragen. Als waterbouwers blijven we vooruitkijken om verdedigingswerken op te werpen tegen de stijgende zee- en rivierspiegel en om met baggerwerken de waterdoorstroom te borgen.

Dat vraagt om bekwaamheid, betrokkenheid en een drive om betekenisvol werk te doen. En om met mens en materieel het verschil te maken als het gaat om veilige, bereikbare en mooie werken in, op en aan het water. Daarbij kunnen we binnen onze organisatie terugvallen op een gevarieerde vloot aan eigen materieel en op een groot aantal interne diensten zoals:

  • Proces- en projectbeheersing
  • Survey
  • Monitoring en controle
  • Tekenaars en constructeurs
  • Constructiehal
  • Materieelbeheer
Kwaliteiten - Beens Groep Specialist in constructieve waterbouw - Beens Groep
‘We hebben Beens Dredging leren kennen als uiterst deskundig en flexibel’ Thijs Abels, projectmanager Waternet

Onze projecten Van stadsgrachten tot zeehavens

Nederland beschermen tegen water. Daarin zijn we gespecialiseerd. Ons werk speelt zich af rond havens, vaarwegen, dijken en waterbodems. Dat zorgt ervoor dat onze waterbouwkundige constructies en baggerwerkzaamheden onlosmakelijk verbonden zijn met hun omgeving. Ieder project is uniek en vraagt om maatwerk. Wij kunnen het volledige proces om tot een optimaal eindresultaat te komen ontwerpen, organiseren en realiseren.

Baggeronderhoud havens Amsterdam - Beens Groep

Baggeronderhoud havens Amsterdam

Port of Amsterdam

Lees meer
Baggeronderhoud havens Amsterdam - Beens Groep
Waterbodemsanering 't Slijk - Beens Groep

Waterbodemsanering 't Slijk

Waternet

Lees meer
Onderhoudsbaggerwerk Texel - Beens Groep

Onderhoudsbaggerwerk Texel

Gemeente Texel

Lees meer
Onderhoudsbaggerwerk Texel - Beens Groep
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie