Met mens en materieel Zo maken we het verschil

Ons werk vraagt om bekwaamheid, betrokkenheid en een drive om betekenisvol werk te doen. En om met mens en materieel het verschil te maken als het gaat om veilige, bereikbare en mooie werken in, op en aan het water. Daarbij kunnen we binnen onze organisatie terugvallen op een gevarieerde vloot aan eigen materieel en op een groot aantal interne diensten zoals:

  • Proces- en projectbeheersing
  • Survey
  • Monitoring en controle
  • Tekenaars en constructeurs
  • Constructiehal
  • Materieelbeheer
Met mens en materiaal - Beens Groep Bekwaamheid, betrokkenheid en drive - Beens Groep

Onze constructiehal We maken zelfdragende onderdelen

We beschikken over een eigen constructiehal, waarin we voor onze projecten bijvoorbeeld ankergordingen, aanmeervoorzieningen, remmingswerken, steigers en drenkelingladders prefab maken. Omdat we deze voorbereidende werkzaamheden in eigen huis doen en aanpassingen op maat kunnen maken, onderscheidt Beens Groep zich in het ontwikkelen van specialistische constructies voor waterbouwkundige werken. Uiteraard is alles wat we in eigen beheer samenstellen voorzien van CE-markering.

Constructiehal - Beens Groep Scheepvaartbolders, ankergordingen en drenkelingladders
Onze vloot en werktuigen - Beens Groep

Onze materieeldienst We hebben voor elke klus het juiste materieel

Bij onze werkzaamheden is het cruciaal dat we het juiste materieel voorhanden hebben. Daarom beschikt Beens Groep over een moderne vloot van schepen en werktuigen. Kraanschepen en (hef)pontons voorzien van een hydraulische- of een draadkraan, onderlossers, baggerpontons en een hopper: wij hebben voor elk project het juiste materieel in huis en ontwikkelen en onderhouden dit zelf binnen onze interne materieeldienst.

‘Het werk is bij Beens Groep in goede handen’ Bert Katerborg, projectleider Provincie Groningen
Innovatie - Beens Groep

Onze survey We voeren meet- en peilwerkzaamheden uit

Met onze eigen survey-afdeling verrichten we zelfstandig alle voorkomende meet- en peilwerkzaamheden. Hierdoor kunnen we bij aanbestedingen eenvoudig volumes bepalen en dus betrouwbaar en concurrerend inschrijven. Ook zijn we bij projecten met grondverzet, heiwerk en baggerwerk in staat om snel maatvoeringen beschikbaar maken en onze baggerschepen real-time aansturen.

Onze monitoring en controle We schatten risico’s in en borgen kwaliteit

Waterbouwprojecten worden steeds complexer en bouwoverlast moet vanwege economische belangen en persoonlijk welbehagen tot een minimum beperkt blijven. Omdat we weten dat werkzaamheden aan het water impact hebben op de omgeving speelt Beens Groep op die belangen in. Met metingen rond geluid, trillingen, deformatie (verzakkingen), scheuren en bouwkuipvervorming monitoren we risico’s en passen we waar nodig de werkmethodiek aan. Met inspecties in zowel onze constructiehal als op de projectlocatie borgen we bovendien de kwaliteit van ons constructiewerk.

Monitoring en controle - Beens Groep Waterbouwprojecten - Beens Groep

Onze teken- en rekenprogramma’s We leveren maatwerk met 3D-ontwerpen

Onze constructeurs berekenen de optimale constructie. Met behulp van de meest geavanceerde teken- en rekenprogramma’s werken we deze ontwerpen in 2D of 3D uit. Door al in de beginfase intensief met onze klant op te trekken, mee te denken en constructies uit te rekenen, leveren we maatwerk, minimaliseren we de kans op fouten in de uitvoeringsfase en voorkomen we kosten achteraf. Zo blijven we binnen tijd en budget en zonder schade.

Geavanceerde teken- en rekenprogramma's - Beens Groep 3D-ontwerpen - Beens Groep

Over Beens Groep Actief waar land aan water grenst

Kennismaken met Beens Groep kunt u het beste doen met een uitstapje over de Nederlandse vaarwegen. In meer dan 65 jaar tijd hebben we door het hele land projecten gerealiseerd in de constructieve waterbouw, binnenstedelijke kademuren en bagger-, kust- en oeverwerken. En als het aan ons ligt, schrijven we daar waar land aan water grenst nog veel meer geschiedenis.

Kennismaken met Beens Groep Footprints - Beens Groep
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie