PRIMEUR! Werkschip MS Karst wordt 100% emissieloos met DWL

Duurzaam ondernemen vraagt te werken met elektrisch aangedreven materieel en dat is steeds meer een vereiste. Daarom is ook steeds meer van ons materieel met elektromotoren uitgerust. Tot voor kort werden de accu’s nog conventioneel opgeladen.

Dankzij een drijvend waterstoflaadstation (dwl) kunnen de batterijen zich nu 100% emissieloos voeden. De MS Karst wordt momenteel getransformeerd en gaat van conventioneel over naar volledig elektrisch aangedreven voortstuwing. De elektrische servicekraan, de ETEC E 250 LC, welke we inzetten voor funderings-, remmings-, bagger- en overslagwerkzaamheden, maakt het set compleet. In 2050 moet er op alle bouwplaatsen in Nederland emissieloos gewerkt worden. Door middel van deze ontwikkelingen hebben we weer een belangrijke stap voorwaarts gezet in het verduurzamen van onze vloot en daarmee naar duurzame waterbouw. Het geheel wordt naar verwachting eind dit jaar in de vaart genomen.

Meer actueel

De 25ste editie van Beens in Beeld

De 25ste editie van Beens in Beeld

Deze zomer verscheen onze nieuwsbrief, Beens in Beeld, waarin Henk-Jan Zoer, Fred Groot en Patrick Walter vertellen over het resultaat van zes jaar werk aan de Entree in Amsterdam. Roland Hendrikse en Harry Post zijn trots op de win-win aanpak van de oever aan de Oude Vaart bij Hasselt.

Lees meer
Circulaire oever Oude Vaart bij Hasselt gereed

Circulaire oever Oude Vaart bij Hasselt gereed

Beens Speciale Projecten realiseerde onlangs met gebruikte damwanden een nieuwe oever langs de provinciale weg N377. Het bouwteam is met opdrachtgever Provincie Overijssel flink aan het puzzelen geweest om het project tot een goed einde te brengen. Om dit te benadrukken kreeg gedeputeerde Bert Boerman na de afronding in juni een puzzel overhandigd van bedrijfsleider Harry Post.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie