Samen bouwen aan kansen in Twente

Afgelopen jaar hebben we met de combinatie Van Oord-Hakkers-Beens Groep (VOHB) het project Opwaardering Twentekanalen opgeleverd. Het project richtte zich op het verruimen van de Twentekanalen, om zo de havens van Almelo, Hengelo en Enschede beter bereikbaar te maken voor grotere schepen. Met de opbrengst van het verkochte hout willen we iets teruggeven aan de maatschappij. Daarom zijn er bij roeivereniging Amycus afgelopen vrijdag cheques uitgedeeld. In totaal is er € 25.000 gedoneerd aan 3 goede doelen: Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Natuurhus Almelo en Sociaal Twente.

42 km damwand vervangen

In het project was het onder andere nodig om 42km aan damwand te vervangen, waarvan een deel bestond uit houten damwanden.

Normaal gesproken zouden deze houten damwanden worden afgevoerd, maar het projectteam heeft de materialen lokaal hergebruikt om zo iets terug te geven aan de directe omgeving.

Op het werkterrein van de combinatie VOHB werden de houten planken verzameld, schoongemaakt, kort gezaagd en gedroogd om uiteindelijk als hout te worden verkocht. De combinatie VOHB heeft voor de uitvoering van dit initiatief contact gezocht met het bedrijf Ontplooij, een organisatie die mensen een kans geeft die om wat voor reden dan ook moeite hebben een reguliere baan te vinden en uitvoeren.

Om een blijvende herinnering achter te laten zijn er ook nog 5 houten banken gemaakt, die geschonken zijn aan lokale watersportverenigingen langs het Twentekanaal.

Bijdrage aan gezinnen en natuur

Karst-Jan Beens: “Vooral de donatie aan het Ronald McDonald Kinderfonds staat heel dichtbij ons. Afgelopen winter verbleven we zelf twee weken in het Ronald McDonald Huis in Leiden toen onze pasgeboren zoon op de IC lag. We hebben in die heftige periode ervaren hoe waardevol dit netwerk is.”

Peter van Gelderen, Manager Operations: ‘De Opwaardering Twentekanalen was een grootschalig waterbouwproject waar verschillende uitdagingen bij elkaar kwamen. Zo laat het project de expertise van Van Oord, Hakkers en Beens Groep zien, maar kunnen we door de donaties ook een bijdrage leveren aan de gezinnen, de natuur en mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.’

Meer actueel

Nieuwe samenstelling Raad van Advies

Nieuwe samenstelling Raad van Advies

Na 12 jaar zitting in de Raad van Advies hebben we gisteren Jan van Leeuwen bedankt voor zijn deskundigheid! Tegelijkertijd versterken we de Raad van Advies met de komst van Rudolph Snethlage. Een mooie aanwinst waarmee onze Raad van Bestuur weer is gesteld voor de toekomst.

Lees meer
Onze nieuwsbrief ligt weer op de mat!

Onze nieuwsbrief ligt weer op de mat!

Beens in Beeld 26 is weer verschenen. Lees het prachtige artikel over Circulair Depot Lelystad dat werk maakt van SROI, samen met Concern voor Werk. In het hart een verslag over de Praktijkgerichte verbetering bij SOK kademakers en op de pagina daarnaast een stuk over Voortvarend op weg naar duurzame oevers in Noord Holland. Op de achterpagina lees je over waterbouwconstructies van hoge kwaliteit voor de Marinehaven in IJmuiden.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie