Samen bouwen aan kansen in Twente

Afgelopen jaar hebben we met de combinatie Van Oord-Hakkers-Beens Groep (VOHB) het project Opwaardering Twentekanalen opgeleverd. Het project richtte zich op het verruimen van de Twentekanalen, om zo de havens van Almelo, Hengelo en Enschede beter bereikbaar te maken voor grotere schepen. Met de opbrengst van het verkochte hout willen we iets teruggeven aan de maatschappij. Daarom zijn er bij roeivereniging Amycus afgelopen vrijdag cheques uitgedeeld. In totaal is er € 25.000 gedoneerd aan 3 goede doelen: Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Natuurhus Almelo en Sociaal Twente.

42 km damwand vervangen

In het project was het onder andere nodig om 42km aan damwand te vervangen, waarvan een deel bestond uit houten damwanden.

Normaal gesproken zouden deze houten damwanden worden afgevoerd, maar het projectteam heeft de materialen lokaal hergebruikt om zo iets terug te geven aan de directe omgeving.

Op het werkterrein van de combinatie VOHB werden de houten planken verzameld, schoongemaakt, kort gezaagd en gedroogd om uiteindelijk als hout te worden verkocht. De combinatie VOHB heeft voor de uitvoering van dit initiatief contact gezocht met het bedrijf Ontplooij, een organisatie die mensen een kans geeft die om wat voor reden dan ook moeite hebben een reguliere baan te vinden en uitvoeren.

Om een blijvende herinnering achter te laten zijn er ook nog 5 houten banken gemaakt, die geschonken zijn aan lokale watersportverenigingen langs het Twentekanaal.

Bijdrage aan gezinnen en natuur

Karst-Jan Beens: “Vooral de donatie aan het Ronald McDonald Kinderfonds staat heel dichtbij ons. Afgelopen winter verbleven we zelf twee weken in het Ronald McDonald Huis in Leiden toen onze pasgeboren zoon op de IC lag. We hebben in die heftige periode ervaren hoe waardevol dit netwerk is.”

Peter van Gelderen, Manager Operations: ‘De Opwaardering Twentekanalen was een grootschalig waterbouwproject waar verschillende uitdagingen bij elkaar kwamen. Zo laat het project de expertise van Van Oord, Hakkers en Beens Groep zien, maar kunnen we door de donaties ook een bijdrage leveren aan de gezinnen, de natuur en mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.’

Meer actueel

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Project dijkverzwaring Starnmeer in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Lees meer
DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

Op zaterdag 8 juni 2024 vindt de zeventiende Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek. In samenwerking met de gemeente Utrecht en Gebr. de Leeuw B.V. neemt ook Beens Groep deel. We verwelkomen u van 10.00 tot 15.00 uur aan de Oudegracht 167 en de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Daar vertellen en tonen we je alles over ons herstelwerk aan de eeuwenoude Utrechtse grachten.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie