Waterbouwers in beeld • Hoofd Uitvoering Harry Post 25 jaar bij Beens Groep

Dat we bij Beens Groep al decennia lang serieus aan de vaarweg timmeren, is niet alleen een kwestie van techniek en expertise. Met hun persoonlijke betrokkenheid en hart voor waterinfra zijn onze mensen de solide basis van Beens Groep. Sommigen al 25 jaar, zoals Hoofd Uitvoering Harry Post. Dit is zijn verhaal.Stap maar in

Op 16-jarige leeftijd houdt Harry Post zijn MBO-opleiding al na een paar weken voor gezien. Harry: “De opleiding beviel me niet echt. Maar ja, wat dan? De toenmalige Beens-directeur, die ik uit de buurt kende, kwam met een idee: stap aanstaande maandagochtend om 7 uur maar in het busje van Beens. We zien wel of je er bent. Ze konden mij als nuchtere aanpakker goed gebruiken. En ik ben inderdaad die bus ingestapt.”

Uitvoerders gevraagd

Maaiwerk op het land, destijds ook nog een activiteit van Beens, wordt al snel het maaien van sloten en poldertochten. “Beens verlegde de bedrijfsactiviteiten steeds meer richting waterbouw,” vertelt Harry. “Zo deed ik voor het eerst ervaring op met betonnen en stalen damwanden. Ik heb de constructieve waterbouw aan de oevers van de Nederlandse waterwegen goed leren kennen.” Beens groeit snel en er zijn meer uitvoerders nodig, waarop er gepolst wordt bij Harry.

Terug in de schoolbanken

Harry: Rond 1999 kreeg ik de vraag om te gaan leren voor uitvoerder. Ik was natuurlijk vereerd en zo begon een drukke periode van 14 jaar studie naast mijn werk en familie. Ik heb in de avonduren alsnog het MBO gedaan en mijn aannemersdiploma (KOB) gehaald. Ondertussen deed ik aanvullende opleidingen en een 2-jarige post-HBO studie Bedrijfskunde voor bouw en infra. Daarvoor ben ik in 2016 geslaagd.”

Samen oplossingen bedenken

De transitie naar duurzame waterbouw is in volle gang, de techniek staat bepaald niet stil en Harry ook niet. “Ik blijf me ontwikkelen, achterover leunen is niet mijn ding. Als uitvoerder ben je steeds meer betrokken bij het hele traject, van ontwerp tot oplevering. De relatie opdrachtgever - opdrachtnemer wordt ook steeds belangrijker, zeker nu bouwteams in opmars zijn. Een hele goede ontwikkeling . Ik werk graag met mensen, het is echt iets voor mij om gezamenlijk tot de oplossing te komen.”

Sociaal familiebedrijf

“De afgelopen 25 jaar zijn voorbij gevlogen,” vertelt Harry. “Dat komt doordat Beens Groep een familiebedrijf is met een sociaal karakter. Iedereen die er echt voor gaat, krijgt volop kansen. Iedereen helpt elkaar. Daar kreeg ik energie van en ik vond snel mijn draai op een uitdagende en professionele leer- en werkplek. Zonder Beens Groep en de hechte samenwerking met mijn team was ik nooit zover gekomen, dat staat als een paal boven water.”

Zwaluwen

“Waar ik echt enthousiast van wordt? Als ik alle neuzen dezelfde kant op krijg, het project soepel draait en de opdrachtgever tevreden is. Voor duurzame projecten mag je me ook wakker maken. Zoals de gelegenheid die we kregen om tijdens een project in Zuidhorn het omliggende land diervriendelijk in te richten. Samen met onze bouwpartners hebben we een van de grootste insectenhotels van Nederland gebouwd, met ook nestelgaten voor zwaluwen.”

Meer actueel

Beens Groep loodst vernieuwing lage walmuren Utrechtse Oudegracht naar succes

Beens Groep loodst vernieuwing lage walmuren Utrechtse Oudegracht naar succes

Een kwetsbaar historisch stadshart met amper bewegingsvrijheid voor waterbouwers. Een druk bevaren gracht en kades vol terrassen. Monumentale bomen en panden. Dat alles maakt de reconstructie van de kademuren langs de Utrechtse Oudegracht op z’n zachtst gezegd een uitdaging.

Lees meer
Beens Groep gaat kademuren vernieuwen in Amsterdam

Beens Groep gaat kademuren vernieuwen in Amsterdam

Voor de aanbesteding van de vervangingsopgave van ruim 200 kilometer aan kademuren in Amsterdam is Beens Groep een van de winnende partijen. Met Count en Cooper als partner slaat Beens de handen ineen voor deze grootschalige en complexe vernieuwingsopgave waardoor de stad veilig, bereikbaar en leefbaar zal blijven. De opdracht zal het komende decennium ingevuld worden samen met nog 2 partijen (Dura Vermeer en H. van Steenwijk). Beens Groep bedankt gemeente Amsterdam voor het gestelde vertrouwen en ziet uit naar een prettige en constructieve samenwerking.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam facebook linkedin