Innovatie Trilblok met centrale doorvoer

Krachten vanuit het trilblok goed overbrengen op ankerstang van klapverankeringsmachine

Het aanbrengen van klapverankering is al enkele jaren een bekende activiteit van Beens Groep. Met een eigen ontwikkelde klapverankeringsmachine worden stalen ankerbladen de grond in gedreven en vervolgens geklapt. Deze methode van verankering is eenvoudig en financieel aantrekkelijk. Het is met name geschikt voor de minder zware keringen, zoals kanaalbeschoeiingen.

In de uitvoering bleek dat, met name bij de langere klapankers, de krachten vanuit het trilblok niet goed werden overgebracht op de ankerstang. Het aangrijppunt van het blok op de stang bevond zich aan de zijkant van het blok, waardoor de krachtsoverdracht asymmetrisch plaatsvond. De behoefte ontstond om de ankerstang door het midden van het trilblok te voeren, tussen de excentrieken van het blok. In samenwerking met META Sourcing B.V. (leverancier van o.a. trilblokken) is een excentrisch trilblok ontwikkeld waarbij de stang door het midden van het trilblok gevoerd wordt. De krachten worden hierdoor rechtstreeks op de stang overgebracht waardoor geen krachtsverlies of momenten in de stang optreden.

De verankeringsmachine is daarnaast geoptimaliseerd met een spelingsvrije makelaar en een verfijnde aansturing. Met deze aanpassingen zijn we sneller met het indrijven van de ankerstang en behoort ook het aanbrengen van langere ankers tot de mogelijkheden.

arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie