Innovatie Draadzagen bij sloopwerk kadeconstructies

Het voordeel van draadzagen is dat de te slopen constructie in grote delen verwijderd kan worden

Een binnenstedelijke omgeving vraagt om zo min mogelijk geluidshinder en een snelle werkmethode. Voor de binnenstad van Utrecht, en daarna ook bij andere kadeconstructies, is de innovatieve methode ontwikkeld om sloopwerk van bestaande kadeconstructies uit te voeren met behulp van een draadzagen. Het voordeel van draadzagen is dat de te slopen constructie in grote delen verwijderd kan worden. Ten opzichte van conventioneel sloopwerk resulteert dit in een lagere geluidsbelasting. Het is trillingsvrij en sneller. Ook afvoeren van vaste kuubs is voordeliger voor het aantal transportbewegingen.

Zagen met diamantdraad is een eenvoudige manier om stalen of betonnen constructies te verwijderen. Er is vrijwel geen beperking aan de vorm van de door te zagen constructie. Met behulp van poelies om de zaagdraad te geleiden is het mogelijk om uiterst complexe constructies door te zagen. Zowel van steen als zwaar gewapend beton of ijzer en staal. De draadzaag wordt electro-hydraulisch aangedreven en kan zowel nat als droog zagen. Zagen onder water is daardoor ook mogelijk. De zaagdraad bestaat uit een staaldraad welke is voorzien van diamantparels. Door de hoge snelheid (25 m/s) van de zaagdraad en de grote hoeveelheid diamantparels is er een intensief contact tussen het te zagen materiaal en de zaagdraad. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige zaagsnede.

Voor de diverse te zagen materialen zijn verschillende zaagdraden beschikbaar. Door de flexibiliteit van de zaagdraad is het mogelijk om met behulp van poelies de draad om elke gewenste vorm te geleiden. Zo is horizontaal, verticaal of diagonaal zagen ook mogelijk en kan er ook onder bestaande constructies gezaagd worden.

arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie