Kadeherstel Utrecht

Gemeente Utrecht heeft Beens Groep geselecteerd voor de uitvoering van het herstel van de muren en kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht, vanaf heden tot en met 2027. Onlangs zetten programmamanager Eelko van den Boogaard en directeur Karst-Jan Beens hun handtekening.

Beens Groep heeft met aantoonbare ervaring in het herstel en behoud van kwetsbaar erfgoed in een drukke binnenstad, en goed in staat om – samen met de keldereigenaren en andere partijen in het gebied – in te spelen op de vele verrassingen die het werk aan het wervengebied met zich meebrengt. Dé oplossing voor kelderherstel bestaat niet, er is steeds sprake van maatwerk.

De werkzaamheden beslaan zo’n 1.020 meter kluis- en werfmuur en 116 kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht. Het herstel van de muren en kelders gebeurt in bouwblokken van steeds ongeveer vijftig meter, om het werk behapbaar te houden en zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De uitvoering van de eerste bouwblokken wordt verwacht in maart 2024.

Meer actueel

Werkschip MS Karst draait volledig op groene waterstof

Werkschip MS Karst draait volledig op groene waterstof

Ons werkschip MS Karst loopt, of liever gezegd vaart, sinds vorig jaar op groene waterstof. In 2023 hebben we de dieselmotoren voor de aandrijving door elektromotoren vervangen. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar de voedingsbron van de accu’s van het schip en de bijbehorende kraan is wel uniek. Die accu’s worden namelijk gevoed vanaf ons Drijvende Waterstof Laadstation (DWL) en dat maakt de MS Karst 100% emissieloos in de hele werkcyclus.

Lees meer
Met de MS Karst maken we de wereld graag een stukje groener

Met de MS Karst maken we de wereld graag een stukje groener

Sinds 2023 is onze MS Karst als 100% emissieloos werkschip operationeel. Daarmee zijn we koploper in de Nederlandse waterbouw. Gerben Busweiler, als Hoofd Materieel verantwoordelijk voor materieel, de werkplaats en de constructiehal van Beens Groep, bedacht zes jaar geleden al een plan om de MS Karst emissievrij te maken. Dit plan paste helemaal in zijn toekomstvisie om ‘voor te schakelen op groene energie’, met een business case per materieelstuk.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie