Kadeherstel Utrecht

Gemeente Utrecht heeft Beens Groep geselecteerd voor de uitvoering van het herstel van de muren en kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht, vanaf heden tot en met 2027. Onlangs zetten programmamanager Eelko van den Boogaard en directeur Karst-Jan Beens hun handtekening.

Beens Groep heeft met aantoonbare ervaring in het herstel en behoud van kwetsbaar erfgoed in een drukke binnenstad, en goed in staat om – samen met de keldereigenaren en andere partijen in het gebied – in te spelen op de vele verrassingen die het werk aan het wervengebied met zich meebrengt. Dé oplossing voor kelderherstel bestaat niet, er is steeds sprake van maatwerk.

De werkzaamheden beslaan zo’n 1.020 meter kluis- en werfmuur en 116 kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht. Het herstel van de muren en kelders gebeurt in bouwblokken van steeds ongeveer vijftig meter, om het werk behapbaar te houden en zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De uitvoering van de eerste bouwblokken wordt verwacht in maart 2024.

Meer actueel

Circulair Depot in Lelystad biedt ruimte voor duurzaamheidsambities

Circulair Depot in Lelystad biedt ruimte voor duurzaamheidsambities

Na een unieke verbouwing nam Beens Speciale Projecten onlangs haar Circulair Depot met gloednieuwe houtzagerij in Lelystad in gebruik. Wethouder Sjaak Kruis van de gemeente Lelystad en Karst-Jan Beens, Algemeen Directeur Beens Groep, openden met veel plezier het vernieuwde kantoor.

Lees meer
Constructies voor de waterbouw

Constructies voor de waterbouw

Een aantal jaren terug specialiseerde Beens Groep zich in het vervaardigen van (grote) staalwerken, te verwerken in eigen projecten. Inmiddels zijn er al diverse werkstukken onder NEN-EN 1090 normering van ontwerp tot uitvoering gerealiseerd, zoals afmeerpalen, remmingwerken, golfbrekers en ook wadpalen met markerings-/waarschuwingsinstallatie in het Waddengebied.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie