Kadeherstel Utrecht

Gemeente Utrecht heeft Beens Groep geselecteerd voor de uitvoering van het herstel van de muren en kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht, vanaf heden tot en met 2027. Onlangs zetten programmamanager Eelko van den Boogaard en directeur Karst-Jan Beens hun handtekening.

Beens Groep heeft met aantoonbare ervaring in het herstel en behoud van kwetsbaar erfgoed in een drukke binnenstad, en goed in staat om – samen met de keldereigenaren en andere partijen in het gebied – in te spelen op de vele verrassingen die het werk aan het wervengebied met zich meebrengt. Dé oplossing voor kelderherstel bestaat niet, er is steeds sprake van maatwerk.

De werkzaamheden beslaan zo’n 1.020 meter kluis- en werfmuur en 116 kelders aan de Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht. Het herstel van de muren en kelders gebeurt in bouwblokken van steeds ongeveer vijftig meter, om het werk behapbaar te houden en zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De uitvoering van de eerste bouwblokken wordt verwacht in maart 2024.

Meer actueel

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Waar dijken en omwonenden elkaar raken, moet je maatwerk leveren!

Project dijkverzwaring Starnmeer in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Lees meer
DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

DUIK OP 8 JUNI IN DE WERELD VAN BEENS TIJDENS DE DAG VAN DE BOUW

Op zaterdag 8 juni 2024 vindt de zeventiende Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek. In samenwerking met de gemeente Utrecht en Gebr. de Leeuw B.V. neemt ook Beens Groep deel. We verwelkomen u van 10.00 tot 15.00 uur aan de Oudegracht 167 en de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Daar vertellen en tonen we je alles over ons herstelwerk aan de eeuwenoude Utrechtse grachten.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie