Luca van de Wetering BBL vakman GWW

Twee jaar geleden begon Luka van de Wetering als zestienjarige met vakantiewerk bij KLB Waterbouw, onderdeel van Beens Groep. Hij wilde lekker buiten aan het werk, op en rond het water, net als zijn opa die vele jaren voor Beens Groep werkte. Het vakantiewerk beviel Luka goed. Met het oog op zijn leerplicht was de keuze voor een BBL-traject snel gemaakt. Inmiddels hoopt Luka aankomende zomer een 2-jarige Grond-, Weg- en Waterbouwopleiding af te ronden. Naast een dag in de week naar school werkte hij het afgelopen anderhalf jaar met zijn leermeester Arjan Wind, heibaas bij Beens Groep, op verschillende projecten.

“Ik volg mijn leermeester het hele land door.
Bij elk project leer ik weer iets nieuws.”

Luka: “Ik volg mijn leermeester het hele land door. Bij elk project leer ik weer iets nieuws. De ene keer help ik bij het heien voor een kade, de andere keer bij het lassen, branden of slijpen van damwanden. Ik heb nog geen duidelijke voorkeur voor bepaalde werkzaamheden, ik wil vooral van alles aanpakken. De keuze om mij te specialiseren komt wel als ik een paar jaar in vaste dienst ben.” Dat Luka bij Beens Groep wil blijven, staat als een paal boven water. “Ze gunnen je daar veel, ik mag van alles uitproberen en ze helpen mij graag daarbij. En ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

Met zijn leermeester Arjan heeft hij het erg naar zijn zin. Op zijn beurt haalt Arjan veel plezier uit het werken met de nieuwe generatie waterbouwers: “Ik geniet ervan als jongens als Luka het vak willen leren door hard te werken en niet bang zijn om hun handen vies te maken. In een tijd waarin het steeds lastiger is om aan nieuw personeel te komen en waterbouw bij veel GWW opleidingen onderbelicht is, geeft dat vertrouwen. Luka is leergierig, wat hij niet op school leert, krijgt hij in de praktijk mee. Hij gaat overal met mij mee en zijn plezier is aanstekelijk. Alle uitvoerders zijn blij met hem.”


Lees het verhaal van Danieckarrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie