Danieck Hofland BBL vakman GWW

Van vrienden van zijn ouders hoorde Danieck Hofland goede verhalen over Beens Groep. Nieuwsgierig bezocht hij in 2021 de openbanendag. Hij accepteerde het aanbod voor een BBL-traject, een combinatie van werken en een 2-jarige mbo-opleiding Grond-, Weg- en Waterbouw. Nog een half jaartje, dan rondt hij zijn opleiding af en komt hij graag bij Beens Groep in vaste dienst. Ondertussen werkt hij, onder begeleiding van zijn vaste leermeester Wim Riezebos, mee aan verschillende projecten.

“Ik doe van alles en krijg veel aandacht en begeleiding.
Geen dag is hetzelfde!”

Danieck: “Sinds 2 weken zit ik in Ossenzijl waar Beens Groep een kademuur renoveert. Ik help bij het leggen van betonelementen en het monteren van staal- en houtconstructies. De opleiding die ik volg is voornamelijk gericht op grondwerk, straatwerk en riolering. Maar ik ben mijn hele leven al gek van water, dus de waterbouw spreekt mij het meeste aan. Ik doe van alles en krijg veel aandacht en begeleiding. Door de afwisseling van locaties en werkzaamheden is geen dag hetzelfde. Voor Ossenzijl werkte ik aan de renovatie van kademuren langs de Herengracht in Amsterdam, binnenkort kom ik daar terug voor rioleringswerk. Na mijn opleiding blijf ik graag bij Beens Groep. Mijn ambitie is om ooit gecertificeerd lasser te worden, maar voorlopig pak ik graag van alles en nog wat op.”

Voorman en leermeester Wim Riezebos begrijpt Daniecks enthousiasme voor waterbouw helemaal. “Samen vechten tegen het water is gewoon ontzettend leuk. Bij Beens Groep werken we door het hele land en ieder project biedt andere uitdagingen. Zo kan Danieck in Amsterdam veel leren van de grote logistieke uitdagingen. Terwijl we op andere locaties weer heel erg rekening moeten houden met weersinvloeden, waardoor we plannen regelmatig bij moeten stellen. Die dynamiek en de gezonde spanning die dat met zich meebrengt, is mooi. Als leermeester geef ik graag het goede voorbeeld. Zoals wij het geleerd hebben van onze oudere collega’s. Als ik Danieck met een dikke grijns aan zie komen, dan kan mijn dag al niet meer stuk. Hij is altijd enthousiast en dat geeft mij als begeleider veel plezier.”

Lees de ervaring van Danieck toen hij een paar maanden was gestart

Lees het verhaal van Luca

arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie