mbo en hbo Startersbanen

Net van school en geboeid door de waterbouw? Dan moet je bij Beens Groep zijn, want ons familiebedrijf heeft volop mogelijkheden voor afgestudeerde mbo’ers en hbo’ers. Heb je interesse in contractmanagement of wil je liever havens ontwerpen? Wil je projecten organiseren en coördineren? Of ga je liever met materialen en machines aan de gang? Bedenken, berekenen, bouwen of baggeren … als starter krijg je alle ruimte om te verkennen wat je leuk vindt en waar je in door wilt groeien!

Gerben Pit werkt sinds september 2022 als projectcoördinator bij Beens Groep.

Tijdens een stage voor zijn hbo-opleiding Civiele Techniek werd hij al enthousiast voor dit familiebedrijf van waterbouwers. Met zijn hbo-diploma op zak was deze startersbaan een logische vervolgstap. Zijn voormalige stagebegeleider, Tendermanager Wim Eenkhoorn, is inmiddels zijn leidinggevende en leert Gerben de fijne kneepjes van het tender- en contractmanagement. Zo is Gerben voor een kaderenovatieproject betrokken bij het opstellen van het projectmanagementplan, de kostenraming (SSK) en het toezien op de risicobeheersing. Daarnaast houdt hij zich bezig met het berekenen van milieueffecten (MKI) voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Over de begeleiding sinds zijn start bij Beens Groep is hij vol lof.

“Hier praat je niet over elkaar, maar met elkaar.”


“Collega’s bij Beens Groep willen heel graag helpen. De drempel om bij ze binnen te stappen is laag. En eenmaal binnen nemen ze de tijd om hun ervaringen met je te delen. Iedereen wil je wat leren. Natuurlijk gaat het uiteindelijk ook om het resultaat, maar wat ik leer van een project is minstens zo belangrijk. Tijdens mijn hbo-opleiding vroeg ik mij regelmatig af, hoe de overgang van school naar werk zou voelen. Nu ik zo’n driekwart jaar bij Beens Groep werk, kan ik vol overtuiging zeggen dat die overstap heel natuurlijk voelt. Ik ben niet in het diepe gegooid om te zien of ik weer boven zou komen. Integendeel. Collega’s houden altijd een oogje in het zeil. Ze willen weten of ik goed op mijn plek zit en mijn werk met plezier doe. Waterbouw is een breed vakgebied. Mijn ambitie is om eerst ‘van binnenuit’ aan projecten te werken, denk aan werkvoorbereiding en de beheersing van planningen en risico’s. Daarna misschien ‘mee naar buiten’ als uitvoerder. Als je binnen Beens Groep aangeeft wat je wilt, dan zoekt men graag naar passende mogelijkheden. Wat ik typisch vind voor dit familiebedrijf? Dat je niet over elkaar, maar met elkaar praat.”

Lees de ervaringen van Luca en Danieck als BBL vakman GWW

arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie