Kennis delen is samen groeien

Kennismaken met Marc Daan, bedrijfsleider Beens Dredging

“Open, enthousiast en gedreven”, zo omschrijft Marc zichzelf kort maar krachtig. Kernwaarden die naast zijn ruime kennis en ervaring in waterbouw goed van pas komen in zijn ambities voor Beens Dredging. Als kersverse bedrijfsleider zal hij zich de komende jaren richten op het verder professionaliseren van Beens Dredging. Waarbij hij naast de uitbreiding van de huidige project portefeuille vooral ook de connectie zoekt met de andere expertises van de Beens Groep. Want kennis delen om samen te groeien loopt als een rode draad door zijn carrière heen.

Iedereen gaat voor hetzelfde doel en helpt elkaar om de beste resultaten te behalen.

Zijn studie Civiele Techniek aan de HTS wakkerde zijn interesse voor baggerwerken aan. De eerste paar jaar na zijn studie werkte hij binnen internationale baggerprojecten. “Een mooie start als je zoals ik erg van reizen houd. Daarna kwam de behoefte aan verbreding en verdieping van mijn kennis en ervaring. Bij Boskalis kreeg ik die kans. Ruim 19 jaar was ik als Tender- en Projectmanager betrokken bij multidisciplinaire projecten, zoals Ruimte voor de Rivieren en de tender voor de renovatie van de Afsluitdijk. Bij Martens en Van Oord kon ik die ervaring goed gebruiken om, in mijn rol van bedrijfsleider de organisatie te professionaliseren, zowel intern als extern, in nauwe samenwerking met de projectmanagers. Een mooie opstap naar mijn huidige rol als bedrijfsleider bij Beens Dredging, al zat daar nog een paar jaar Van Oord tussen waar ik in verband met centralisatie van diverse bedrijfsactviteiten een nieuwe unit gerealiseerd heb ”, aldus beschrijft Marc zijn carrière in een notendop.

Groeien vanuit kunde, betrokkenheid en passie

Het verbeteren van bedrijfsprocessen is zijn trigger, maar het werken met mensen is zijn passie. Daarom kiest hij na multinationals bewust voor groot MKB. “Daar gaat iedereen voor hetzelfde doel en is het heel gewoon om elkaar te helpen om de beste resultaten te behalen. Ik zie dat terug in de 3 B’s van Beens Groep: bekwaam, betrokken en betekenisvol. Bekwaam betekent voor mij dat je met kennis en kunde de organisatie elke dag een stukje beter maakt. Maar keep it simple door veranderingen toepasbaar te houden voor de grootte van de organisatie, maatwerk dus. Betrokken betekent voor mij het groeien vanuit en bijdragen aan het team, waarbij ik graag richting geef en keuzes maak. Als je vervolgens iets realiseert waar de klant blij mee is en de organisatie trots op is, dan is dat mijn definitie van betekenisvol.”

Vol vertrouwen aan het roer

Geboren in Emmeloord en opgegroeid in Lelystad, woont Marc nu met zijn vrouw in Nieuw Vennep. ”Ik leef al praktisch mijn hele leven onder zeeniveau. Misschien dat daarom de omschrijving ‘Actief waar land aan water grenst’ - die zin heb ik trouwens van de Beens Groep website geleend - zo goed bij mijn LinkedIn profiel past”, lacht Marc: “Als ik niet werk op de grens van water en land, dan ben ik er wel sportief te vinden, want outdoor sporten is een grote hobby.”

Karst-Jan Beens, directeur Beens Groep, is blij met de komst van Marc als bedrijfslid en Mt-lid. “Marc is een gedreven manager die zijn sporen in de waterbouw ruimschoots verdiend heeft. Met hem aan het roer hebben we alle vertrouwen dat we onze groeiambities waar kunnen maken, terwijl de continuïteit in onze kwaliteit en klantrelaties gewaarborgd blijft. Welkom bij de Beens Groep, Marc!”

Lees ook het artikel over het project Dredging Westerschelde

Meer actueel

Infrarelatiedagen Hardenberg

Infrarelatiedagen Hardenberg

Infra Relatiedagen Hardenberg is het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt. Op 7, 8 en 9 februari 2023 | 13:00 – 21:00 uur was Beens Groep te vinden op standnummer 463 in hal 4.

Lees meer
Heeft u ons ontmoet op InfraTech 2023?

Heeft u ons ontmoet op InfraTech 2023?

InfraTech is de beurs en het kennisplatform waar opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. InfraTech 2023 vond plaats van 17 t/m 20 januari 2023 in Rotterdam Ahoy. Beens Groep kijkt terug op weer een zeer geslaagde editie.

Lees meer
arrows-right betekenisvol betrokken bekwaam eerste-kennismaking facebook gesprek linkedin mail plaats solliciteren soort-werk telefoon tweede-kennismaking whatsapp welkom-bij-de-familie