Zeeburgerkade Amsterdam

In Amsterdam heeft Beens Groep een gedeelte van de Zeeburgerkade vernieuwd. Het ging om het kadegedeelte voor The Harbour Club.

De Amsterdamse Zeeburgerkade is voor Beens Groep bekend terrein. Zo’n drie jaar geleden herstelden we de kade van het naastgelegen perceel. “We wisten dus wat het betekent om in het hart van Amsterdam te werken en konden goed inspelen op het Programma van Eisen van opdrachtgever gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost”, vertelt uitvoerder Daan Buijert. Om de sfeer in dit bijzondere stukje Amsterdam te behouden, is de stalen damwand bekleed met voorhangschorten en houten wrijfgordingen. De top is afgedekt met basaltsteen.

We kwamen in de grond van alles tegen. Oude houten steigers en palen belemmerden de invoer van de damwand en verankering. Dat heeft de nodige inspanningen en vakmanschap gevraagd. In overleg met The Harbour Club hebben we de damwanden en ankers alleen buiten de piekuren als lunch en diner geplaatst. Wie nu een plekje op het terras van The Harbour Club weet te bemachtigen, kan genieten van een bijzonder stukje Amsterdam met een stoere, nautische uitstraling.

 

  • Zeeburgerkade Amsterdam

  • Zeeburgerkade Amsterdam

  • Zeeburgerkade Amsterdam

  • Zeeburgerkade Amsterdam

Stop