De Entree Amsterdam

Het gebied voor het Centraal Station van Amsterdam wordt de komende jaren compleet vernieuwd. Er komt meer water en ruimte voor voetgangers en fietsers. ,,Het Stationseiland krijgt opnieuw de uitstraling van een eiland”, zegt projectmanager Joost Beljon van hoofdaannemer Max Bögl Nederland. ,,De werkzaamheden zullen zo’n 5 jaar in beslag nemen. Belangrijk is dat je bij dit soort complexe infra-werken als gelijkwaardige partners werkt. Voor ons is één van de partners bij dit project Beens Groep die vanaf de tenderfase nauw betrokken is.” Beljon: ,,We volgen het ritme van de stad. Het is hartje centrum en er komen daar 300.000 passanten per dag. We knippen het werk daarom op in stukjes, rekening houdend met evenementen en activiteiten.”

Beens Groep realiseert onder meer de damwandconstructie voor een grote fietsenkelder onder de waterspiegel vertelt projectmanager Fred Groot van Beens Groep: ,,Dat heeft gevolgen voor de rederijen. De rondvaartboten verhuizen we naar door ons geplaatste tijdelijke steigers op andere locaties. Na de verhuizing, beginnen we met het plaatsen van damwanden en graafwerk voor de bouwkuip in de middenkom. Ook passen we enkele kadeconstructies aan. Na het gereed zijn van de fietsenstalling onder water realiseren we daar boven de definitieve steigers. De rederijen kunnen dan weer terug naar de middenkom.”

 

  • De Entree Amsterdam

Stop